Laatupokkareita vuodesta 2013

Boheemipokkarit
Image

Jonkinlainen kotiinpaluu

Image

lukunäytteitä

Jonkinlainen kotiinpaluu

Lumous haihtui huomaamatta. Ihmisen ikuinen tarve nähdä tuttuja asioita uudestaan ja uudestaan täyttyi Katariinan kohdalla ensimmäisellä kouluviikolla. Tuttuus tuli liian lähelle, eikä mielikuvitukselle jäänyt tilaa. Huomaamatta vanhojen esineiden viehätys menetti vetovoimansa, ja koulu muuttui tavalliseksi, sitten arkiseksi ja ikävystyttäväksi.

Vapaustaistelu

Olen kuitenkin sieltä spektrin rehellisimmästä päästä. Epärehellisyys on ihmisen pahimpia syntejä. Mieleeni ei juolahtaisikaan mennä häiritsemään 84-vuotiasta vanhusta tekaistun syyn takia. Ei, jos pesen pyykkiä, mukana pitää olla kunnon koneellinen käytettyä kamaa. Oli selvää, että minun täytyi tehdä muutoksia. Jos haluaa liata vaatteensa, on laitettava itsensä likoon.

Yksinkertainen koreografia

Gingasta tuli elämäni oppitunti. Vaikka fyysinen harjoittelu oli puuduttavaa, se kävi minulta luontaisesti. Piti vain puristaa aina vähän lujempaa, kestää kauemmin, hypätä korkeammalle. Ginga oli hankalampi tapaus. Paulan oppien mukaan gingaksi ei voi varsinaisesti tulla, mutta gingaa pitää olla. Hänen kaistapäinen neuvonsa vei fitness-hulluuteni uusiin ulottuvuuksiin.

Harry Wirtaneen vaihtaa duuriin

-Älä sano noin. Minä en voi uskoa sitä, pianisti Kalle von Bonn voihkaisi ja painoi päänsä käsiensä varaan. Oli harvinaista, että hän näytti tunteensa näin voimakkaasti. Hän oli herkkä mies, mutta kolmenkymmenenviiden pianistivuotensa aikana hän oli oppinut purkamaan sisintään musiikkiin: kuin itsestään tunnetilat valahtivat hänen sormenpäihinsä, ja sanat muuntuivat soinnuiksi pianon musta-valkoisilla koskettimilla.

takaisin kirjoihin